Novi fiskalni obračuni PDV-a od 1. oktobra

Bez autora
Sep 19 2012

Ministarstvo finansija i privrede Vlade Republike Srbije uputilo je danas poziv poreskim obveznicima koji su u sistemu PDV-a da svoj poslovni sistem prilagode novim fiskalnim obračunima tog poreza, koji od 1. oktobra stupaju na snagu.Shodno izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, opšta stopa PDV-a poreza na dodatu vrednost za oporezivi promet dobara i usluga biće povećana sa 18 na 20 posto. Posebna stopa PDV-a nije se menjala i iznosi osam posto.

Novi fiskalni obračuni PDV-a od 1. oktobraMinistarstvo finansija i privrede Vlade Republike Srbije uputilo je danas poziv poreskim obveznicima koji su u sistemu PDV-a da svoj poslovni sistem prilagode novim fiskalnim obračunima tog poreza, koji od 1. oktobra stupaju na snagu.

Shodno izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, opšta stopa PDV-a poreza na dodatu vrednost za oporezivi promet dobara i usluga biće povećana sa 18 na 20 posto.

Posebna stopa PDV-a nije se menjala i iznosi osam posto. Cenzus za obavezan ulazak u PDV sistem podiže se sa sadašnjih četiri na osam miliona dinara, što će brojnim malim preduzetnicima omogućiti da biraju između PDV sistema ili paušalnog oporezivanja, navodi se u saopštenju.

U Srbiji ukupno ima 110.420 poreskih obveznika koji su u sistemu PDV-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik